Wat wil ik later doen?

Wat wil ik later doen?

Wat wil ik ‘later’ doen? Deze vraag houdt mij al bezig sinds ik op de middelbare school zit (alweer ruim vijf jaar geleden?!) en nog steeds kan ik je het antwoord niet geven. Ik was altijd jaloers op vrienden die al van kleins af aan wisten dat ze docent, arts of advocaat wilde worden, want hun pad na de middelbare school was daarmee al helemaal duidelijk. De keuze was voor hen makkelijk, dacht ik. Waarom had ik niet zo’n duidelijk doel voor ogen?

Elke maand, of misschien wel elke week, veranderde ik wel weer van gedachte. Dierenarts, kunstenaar, architect, bioloog, webdesigner, schrijver, psycholoog, diëtist. Het is allemaal voorbij gekomen. Op dit moment ben ik bezig met mijn derde studie, terwijl ik nog steeds geen idee heb. Voor mijn gevoel sta ik nog op hetzelfde punt als vijf jaar geleden.

Het probleem is dat zoveel onderwerpen mij ontzettend interesseren. Dan hoor ik je denken, hoezo is dat een probleem? Dat is toch juist ideaal?! Maar ik kan je vertellen, voor iemand met enorme keuzestress, is dit verre van ideaal. Continu ben ik dingen tegen elkaar aan het afwegen, de voor- en nadelen op een rijtje aan het zetten. En heb ik dat uiteindelijk gedaan, kan ik nog steeds geen keuze maken. Ik heb zelfs moeite met het kiezen van mijn avondeten. Laat staan met wat ik de rest van mijn leven wil doen!

Voeding, sport, mentale gezondheid, tekenen, fotografie, schrijven. Het zijn allemaal onderwerpen waar ik dagelijks meer over wil weten en beter in wil worden. Ik zie hier een tweedeling tussen twee totaal verschillende richtingen, gezondheid en creativiteit.

Vaak heb ik dan ook het idee gehad dat ik een keuze moest maken tussen deze richtingen, tussen een carrière in de gezondheidszorg óf de creatieve sector. Maar ik wil helemaal geen keuze maken. Ik heb ook jarenlang die keuze uitgesteld en me in allerlei bochten gewrongen om beide te kunnen blijven doen. Totdat ik tot het besef kwam dat ik helemaal geen keuze hoef te maken. Dit valt toch te combineren, dacht ik? Het idee om een blog te beginnen was geboren. Zo kan ik mijn creativiteit kwijt én schrijven over de onderwerpen die mij interesseren. Dus ik begon met schrijven, maar het duurde nog een tijdje voordat ik daadwerkelijk mijn gedachten durfde te delen. Nu heb ik eindelijk de stap genomen om voor mezelf te kiezen en mijn droom waar te maken!

Ik ben verre van een expert op al deze gebieden, hoogstens een ervaringsdeskundige, maar ik hoop dat ik mijn passie kan overbrengen en jou kan inspireren om ook out-of-the-box te denken. Hoe mooi is het om je passies te kunnen combineren?!

5 gedachten over “Wat wil ik later doen?

  1. Lieve Ammie, trots op jou. Wat een lef en doorzettingsvermogen heb jij . Ik hoop dat het voor jou een mooie reis wordt en dat velen geïnspireerd zullen raken. Volg je hart dan komt het altijd goed ❤️. Liefs Esther

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.