Wat ik later wil doen

Wat ik later wil doen

Dat ging even een andere richting op dan ik had gepland. In augustus startte ik deze blog om te delen over mijn passies. Maar dan wel met een persoonlijk tintje. Dat persoonlijke tintje is maar al te goed gelukt de afgelopen maanden. Ik had niet verwacht dat ik mijn gedachten en gevoelens op deze manier zou durven delen en zo open te zijn over mijn mentale gezondheid. Ik denk dat niemand dat van mij had verwacht, aangezien ik echt een gesloten boek ben in het ‘echte’ leven. Maar dat is veranderd. Ik wil open zijn. Over mijn mentale gezondheid, maar ook over alle andere dingen die me bezig houden. Ook de leuke dingen, waar ik zo enthousiast van word. Daar heb ik nog vrij weinig over gedeeld en dat is wel iets waar ik ook over wil schrijven.

Wat wil ik later doen? Dat was de titel van de allereerste blogpost die ik schreef. De afgelopen maanden ben ik op ontdekkingstocht gegaan. Waar wil ik me het liefst mee bezig houden in het dagelijks leven? Een grote vraag, waar ik een aantal maanden terug nog grote vraagtekens bij had. Overigens heb ik daar nog steeds geen volledig antwoord op. Maar wel heb ik een weg gevonden die ik wil gaan bewandelen. Ik durfde wat punten af te strepen en heb (eindelijk!) een keuze gemaakt. Ik wil namelijk de richting van de psychologie op.

Mijn ervaring

Door wat ik zelf meemaak en mee heb gemaakt de afgelopen jaren, is er een soort vuurtje gaan branden. Ik voel dat ik hier iets mee wil doen. Doordat ik mezelf zo goed leer kennen en ook echt plezier heb in dit ontwikkelingsproces, wil ik anderen hier ook enthousiast over maken. Ik heb vele gewoontes doorbroken en andere gewoontes aangeleerd. Mijn gedachten leren ombuigen naar iets positiefs. Gewoon door zelf aan de slag te gaan. Want ik weet dat alleen ik ervoor kan zorgen om de beste versie van mezelf te worden. Anderen kunnen mij tips en tools geven, die heb ik ook veel gehad, maar alleen ik heb de controle over mijn eigen leven om deze ook toe te passen en actief ermee aan de slag te gaan.

Door dit proces ben ik gaan inzien dat je grote veranderingen kan doormaken als persoon. Op alle vlakken in je leven. Als je er maar hard voor werkt. Een ander heel belangrijk punt wat ik heb geleerd in dit proces, wat misschien wel de eerste stap is, is open zijn over je mentale gezondheid. Hoewel dit de laatste jaren verminderd, heerst er nog altijd een taboe op psychische klachten. Ik probeer openheid te creëren via mijn blog, maar ook zo open mogelijk zijn naar familie en vrienden kan ontzettend bijdragen.

De eerste stappen

Mijn doel is dus om anderen te helpen in een proces van verandering. Ik wil anderen kunnen begeleiden in de ontwikkeling die ze doormaken en hen helpen met mijn eigen ervaringen. Misschien specifiek gericht op autisme, maar ook in het algemeen om mensen te helpen gelukkig te zijn. Dat is mijn ultieme doel. Dat mensen gelukkig zijn met zichzelf en het leven dat ze leiden.

Hoe nu verder? Ik volg op dit moment de studie Gezondheid en Leven. Geen psychologie. Maar wel heb ik de mogelijkheid een aantal psychologische vakken te volgen. Daarnaast zal ik volgend jaar stage gaan lopen en hoop dit ook in deze richting te gaan doen, zodat ik steeds meer leer in dit vakgebied. Ik heb al een paar masteropleidingen op het oog die ik eventueel daarna wil gaan doen. Maar zover zijn we nog niet. Genieten van het proces hoort er ook bij! Natuurlijk blijf ik schrijven over mentale gezondheid, want ik denk dat ik ook op deze manier mensen kan bereiken en helpen. Maar blijven leren en ontwikkelen, vind ik het leukste wat er is!

Ik wil afsluiten met te zeggen dat ik hoop dat jij ook je passie volgt. Anders hoop ik je hiermee te inspireren dit wel te doen. Bedenk wat je tegenhoudt. Want alleen jij kan hier verandering in brengen. Als je iets écht wilt, en er volledig voor gaat, kan niets je tegenhouden om dit te bereiken!

2 gedachten over “Wat ik later wil doen

  1. Ik ben zo blij voor jouw, dat je eindelijk bij je zelf ben gekomen. En een mooie keuze voor je zelf hebt kunnen maken. Ik voel gewoon de blijdschap door de regeltjes. Ben zo trots op jouw, Jantje ook.. Wij houden van jouw.. dikke knuffel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.