Waarom deel ik mijn persoonlijke verhaal?

Waarom deel ik mijn persoonlijke verhaal?

Er zijn maar heel weinig mensen die weten hoe het echt met me gaat. Dat komt omdat ik een gesloten persoon ben. Ik ben heel goed in het verbergen van mijn emoties. Ook mijn ware gedachten zal ik niet snel met anderen delen, omdat ik dat ontzettend moeilijk vind. Moet je nagaan hoe groot deze stap is?! Maar ik voel steeds meer de behoefte om meer te delen. Om mezelf te zijn. In deze blog zal ik vertellen waarom ik heb besloten mijn persoonlijke verhaal te delen.

Voor mezelf. Omdat schrijven mij helpt uit mijn gedachten te treden. Mijn gedachten draaien op volle toeren, altijd. Ik beschrijf het vaak als één grote chaos, waarin duizenden dingen tegelijk in korte tijd passeren. Om hier een beetje orde en ruimte in te creëren, ben ik begonnen met schrijven. Praten is heel moeilijk voor mij, maar schrijven niet. Ik kan nooit de juiste woorden vinden als ik praat, terwijl de woorden uit mijn toetsenbord rollen nog voordat ik ze bedacht heb. Het voelt echt als een verademing dat ik op deze manier, zo makkelijk, mijn gedachten kwijt kan.

Voor mijn mentale gezondheid is het heel belangrijk om opener te worden. Mijn gedachten en gevoel te delen. Ik heb ook steeds meer de behoefte om dit te doen. Met de start van mijn blog is de eerste stap gezet.

Voor jou. Om je te inspireren. Om te delen hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen, zowel voor je fysieke als mentale gezondheid. Ik wil mijn passies delen, mijn worstelingen met bepaalde keuzes en mijn gezondheid. Ik wil delen over mijn psychische en lichamelijke klachten om je te laten weten dat je niet de enige bent. Om mensen met elkaar te verbinden, begrip te creëren en taboes te doorbreken. Het is zó belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Ik ben lange tijd mezelf vergeten, maar jijzelf bent de belangrijkste persoon in je leven. Mijn belangrijkste boodschap is dan ook dat je goed voor jezelf moet zorgen!

Wat is dan ‘mijn verhaal’?

Laat ik beginnen te zeggen dat het verhaal enorm complex is. Het is niet in één A4’tje te vertellen en waarschijnlijk zal niet alles logisch op elkaar volgen. Ik zal proberen het structureel te vertellen, maar kan je niks beloven. Maar zo gaan mijn gedachten ook. En dit laat juist wel een beeld zien van hoe mijn gedachten werken. Het laat zien hoe ik vaak met mezelf in de knoop zit. Want dat is hoe het is. Jarenlang heb ik niet goed voor mezelf gezorgd, waardoor ik nu de problemen ondervind. Zowel psychisch als lichamelijk.

Wat er precies ‘mis’ is, weet ik nog niet. Ik heb wel verschillende diagnoses gekregen, maar het beeld is mogelijk nog niet helemaal compleet. Komende tijd krijg ik eerst nóg meer onderzoeken en daarna start mijn behandeling pas. Ik wil je de komende blogs meenemen in het proces. In mijn weg naar herstel.

Wat ik als laatste wil zeggen, is dat ik het heel moeilijk vind om dit alles op te schrijven en te delen. Het is een ontzettend grote stap! Maar ik weet dat dit mij gaat helpen in de verwerking en het herstelproces. En ik hoop dat ik jou, op wat voor manier dan ook, kan inspireren.

6 gedachten over “Waarom deel ik mijn persoonlijke verhaal?

  1. Het is zo dapper amber. Dit gaat je zo helpen en je moet onthouden dat ik als geen ander achter je sta en ik zo dankbaar ben dat je je verhaal met me hebt gedeeld.

    Je bent een topper ❤️🌼

  2. Lieve Amber, ik vind je ontzettend moedig en dapper, voor je zo kwetsbaar op te stellen. Maar vergeet niet je bent een heel mooie vrouw..

  3. Lieve Amber,
    Wat bewonder ik jouw moed om hierin hulp te zoeken, maar ook dat je het wil delen met anderen, die hier van kunnen leren.
    Je bent een kanjer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.