Een nieuwe levensfase

Een nieuwe levensfase

Daar zit ik dan. In een nieuwe omgeving. De start van een nieuwe levensfase. Terwijl ik dit schrijf, zit ik namelijk op mijn kamer in een leuk flatje in Amstelveen. Ik ben eindelijk mijn ouderlijk huis uit om een nieuw avontuur aan te gaan en nog meer te groeien als persoon. Het is even wennen, maar ontzettend leuk om deze levensfase tegenmoet te gaan. Ik heb onwijs veel zin om te ontdekken wat dit volgende hoofdstuk mij gaat brengen en hoe ik mezelf nog verder ga ontwikkelen.

Hoe dit avontuur begon

Begin van dit jaar begon het idee al een beetje te spelen. Ik miste, zoals iedereen, sociale contacten en wilde hoe dan ook iets veranderen in mijn leven. Niet meer terug naar hoe ik me voelde voor de uitbraak van deze pandemie. Ik ging nadenken over hoe ik mezelf verder kon ontwikkelen en kwam al snel op het idee om het huis uit te gaan. Dit was dé manier om mijn leven te veranderen en vooruitgang te boeken. Omdat ik me sinds dit jaar zo goed voel, durfde ik die stap ook aan te gaan.

Eerst begon ik vooral een beetje rond te kijken op internet. Ik probeerde een beeld te krijgen van wat er werd aangeboden en wat voor mij realistisch was. In eerste instantie wist ik niet goed wat ik wilde. Wil ik in een groot studentenhuis? Of juist in een gezellig kleiner huisje? Vind ik de grootte van de kamer belangrijk of is de locatie toch meer van belang? Uiteindelijk besloot ik dat ik een kamer wilde op een leuke locatie op fietsafstand van mijn universiteit. En het allerbelangrijkste vond ik dat er een klik zou zijn met mijn toekomstige huisgenoten.

Gezien het grote kamertekort en de vele reacties die op alle kamers kwamen, was ik niet heel hoopvol dat ik snel mijn eigen plekje zou vinden. Maar ik gaf de hoop niet op. Mijn doel was om vóór september een kamer te hebben, zodat ik het nieuwe studiejaar hier kon starten. En dat is ruimschoots gelukt!

Mijn eigen plekje

Toen ik mijn huidige kamer voorbij zag komen, stuurde ik mijn zoveelste mailtje met een leuke tekst over mezelf. Maar deze keer werd ik dan eindelijk uitgenodigd voor de hospitatie. Heel leuk, maar ook spannend! Omdat dit mijn eerste keer hospiteren was, had ik geen idee hoe zo’n avond zou verlopen en probeerde ik er heel open en rustig in te gaan. Ik had zeker niet verwacht dat ik gelijk uitgekozen zou worden, aangezien sommigen zo veel moeite hebben met het vinden van een kamer. Des te groter was de verrassing dat ik wel gelijk werd uitgekozen. Zo leuk! Toen ik het mailtje las, was ik meteen enthousiast en hoefde ik ook niet lang na te denken om ‘ja’ te zeggen.

Een paar weken later zit ik dan eindelijk op deze nieuwe kamer. Hoe onverwachts kan het leven lopen. Het is nog een beetje onwerkelijk, maar ik geniet er intens van. Mijn eerste écht eigen plekje! Ik vind het extra leuk dat ik nog een paar weken in de zomer kan meemaken om rustig te wennen en de buurt te ontdekken.

Wat deze nieuwe levensfase mij gaat brengen, weet ik nog niet. Maar ik weet wel dat het een hele goede stap is voor mij. Daar ben ik van overtuigd. Het is een grote stap buiten mijn comfortzone, maar dat zorgt alleen maar voor meer zelfvertrouwen en groei. Ik ben nu al heel dankbaar en blij dat ik op deze kamer zit en kan alleen maar positief kijken naar de toekomst!

Eén gedachte over “ Een nieuwe levensfase

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.