De challenges van FullCharge

De challenges van FullCharge

Drie maanden geleden maakte ik mijn dagelijkse wandeling en luisterde ik nietsvermoedend naar de eerste podcast van ‘FullCharge’. Ik volg hen al heel lang op Instagram en vond het daarom ook leuk om te luisteren naar hun verhaal. Tot mijn grote verbazing hoorde ik aan het eind van deze podcast mijn eigen naam! Ik had namelijk een FullCharge membership gewonnen voor drie maanden. Echt een verrassing! Ontzettend leuk en dankbaar dat ik de kans kreeg om te werken aan mijn persoonlijke groei! In deze blog deel ik mijn ervaring en beschrijf ik een paar van de inzichten die ik heb verkregen.

Wat is FullCharge?

De ontwikkeling van de meest succesvolle versie van jezelf. Dat is de missie van FullCharge. Dit bedrijf is opgericht door Jordy en Estrella, broer en zus, nadat zij een aantal jaar geleden zelf de kracht van routines ontdekten. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf waar zij dagelijks vele mensen helpen te groeien. Door middel van 14-daagse challenges helpen ze jou om routines te creëren die je dagelijks de meest succesvolle versie van jezelf laten zijn. Deze challenges nemen elke dag maar 5 tot 10 minuten in beslag, waardoor het simpel en heel leuk is om elke dag een kleine stap te zetten in de richting die jij wilt. Kenmerkend voor alle challenges is onder andere dat de focus ligt op het zetten van kleine stappen door middel van simpele routines, je dagelijks feedback en aanmoediging krijgt van de coaches en jij jezelf op nummer één zet.

Op de website van FullCharge vind je meer informatie en zijn alle challenges die zij aanbieden ook terug te vinden! Ook raad ik je zeker aan om ze te volgen op Instagram (@fullcharge) waar ze veel informatie gratis delen!

Mijn ervaring

Toen ik net hoorde dat ik het membership had gewonnen, was ik super enthousiast, maar tegelijkertijd ook een beetje bang. Ik wist niet of dit het juiste moment was om te starten met de challenges, omdat ik daarnaast ook een intensieve therapie volgde en bezig was met mijn studie. Estrella moedigde me aan het wel te doen, omdat het juist een goede toevoeging zou zijn op mijn therapie. Dat steuntje in de rug had ik even nodig! Achteraf denk ik ook echt dat het precies het goede moment was.

Via de app van FullCharge kon ik zelf elke twee weken een nieuwe challenge kiezen. En het is precies zoals ze beloven. De challenges nemen elke dag maar weinig tijd in beslag, maar zetten je wel aan het denken over bepaalde gewoontes. Ook is het heel leuk om dagelijks even de tijd te nemen om aan je eigen groei te werken. Zo ben je automatisch jezelf al op nummer één aan het zetten! Ik kreeg regelmatig feedback van Estrella en zij liet me ook inzien dat ik mooie stappen maakte. Daarnaast reflecteerde ik elke twee weken op de challenge die ik had gevolgd en zag ik zelf ook in dat ik vooruitgang boekte. Heel fijn om zo steeds meer vertrouwen te krijgen in jezelf!

Al met al vond ik het een super leuke ervaring! Als ik één challenge mag aanraden, is het ‘doe wat de toekomstige jij zou doen’. Dit was de laatste challenge die ik volgde en ik heb hierin een stuk inzichtelijker gekregen wie ik wil zijn als persoon. Alles kwam, voor mijn gevoel, samen in deze laatste twee weken, waardoor ik een heel goed beeld kon krijgen van de toekomstige ik. Een duidelijk beeld van wie ik wil zijn en wat ik wil doen, maakt dat ik mijn persoonlijke ontwikkeling zelf kan voortzetten!

Wat heb ik geleerd?

Ik heb in totaal zes challenges mogen volgen in de afgelopen drie maanden. En ik kan wel zeggen dat ik heel wat nieuwe inzichten heb gekregen en een paar fijne routines heb gecreëerd. Mijn mindset is op bepaalde gebieden zeker veranderd! De punten hieronder springen er voor mij uit en hebben mij geholpen in het maken van keuzes.

Luisteren naar mijn intuïtie

Ik negeerde mijn gevoel altijd. De continue stroom van gedachten was mijn raadgever en maakte keuzes voor mij. Vaker leidde dit tot keuzes vanuit mijn angsten. Het zorgde ervoor dat ik binnen mijn comfortzone bleef. Ik durfde nooit te luisteren naar dat onderbuikgevoel, maar mijn gedachten weerhielden mij juist van mijn vooruitgang.

Ik heb geleerd dat mijn intuïtie heel sterk is. Mijn gevoel weet altijd precies wat juist is voor mij. Sterker nog, ik heb geen enkel voorbeeld waarin mijn intuïtie niet juist was. Luisteren naar dit gevoel is dus precies wat ik steeds vaker doe. Het zorgt ervoor dat ik keuzes maak vanuit liefde in plaats van angst. Dat ik vaker voor mezelf kies. Dat ik mezelf, mijn eigen geluk en gezondheid, op nummer één zet.

Doordat ik steeds meer durf te luisteren naar mijn intuïtie, stap ik ook vaker buiten mijn comfortzone. Mijn intuïtie is veel sterker dan mijn angsten! Buiten mijn comfortzone stappen heeft ervoor gezorgd dat ik meer zelfvertrouwen heb, me gelukkiger voel en ik beter weet waar ik plezier uit haal. Ik heb nogal wat stappen buiten mijn comfortzone gezet de afgelopen maanden. De grootste stap is toch wel dat ik ben verhuisd om een nieuwe levensfase tegemoet te gaan! Maar ik heb ook andere stappen gezet die maken dat ik nu een stuk meer vertrouwen heb in mezelf en veel meer geluk ervaar.

Door het inbouwen van routines, sta ik meer stil bij mijn gevoel, waardoor ik ook beter kan luisteren. Mediteren en schrijven deed ik al heel lang en zijn voor mij belangrijke routines geworden! Daarnaast oefen ik veel met mindfulness door heel bewust op bepaalde momenten even een paar keer diep adem te halen en te focussen op wat ik op het moment aan het doen ben. Niet meer multitasken. Geen automatische piloot. Maar heel bewust zijn van de handelingen die ik uitvoer. Door dagelijks stil te staan bij mijn gevoel, kan ik er steeds meer op vertrouwen en durf ik mijn intuïtie te volgen.

De controle loslaten

Ik was een echte controlfreak. Nog steeds wel eens. Ik wilde de controle over mijn hele leven. Over het verleden en de toekomst. Dit uitte zich in extreem veel plannen, geen hulp willen en kunnen vragen, continu lijstjes maken en vooral veel piekeren. Als iets niet volgens mijn planning verloopt, raak ik gestresst. Of zelfs in paniek. Het gevoel van controle geeft mij rust. Maar de illusie van controle voedt ook mijn angsten en houdt me weg bij mijn gevoel.

We hebben geen controle over het verloop van ons leven. Het enigste waar we wel controle over hebben, is de keuze die we op dit moment, in het nu, maken. Gek genoeg geeft dit inzicht mij nu nog meer rust. Als je beseft dat je alleen invloed hebt op de keuzes in het nu, hoef je je niet druk te maken over het verleden en de toekomst.

Welke keuzes je in het nu maakt, hebben wel invloed op jouw toekomst. Op het pad dat je wilt bewandelen. In de laatste challenge heb ik een stuk duidelijker beeld gekregen van wie ik wil zijn als persoon. Wie mijn toekomstige ik is. Dus maak ik keuzes zoals mijn toekomstige ik dat zou doen. Want die persoon zit al in me. Ze is alleen nog wat verstopt. De afgelopen maanden is ze wel meer naar buiten gekomen, waardoor ik die stappen buiten mijn comfortzone heb durven te zetten en ik meer heb durven luisteren naar mijn gevoel. Zo komt dus alles mooi samen!

Dit is een korte samenvatting van een paar mooie inzichten. Ik heb dit zelf nog een stuk verder uitgediept en toegepast in verschillende routines. En het is ook lang niet alles wat ik heb meegekregen. Ik ben dankbaar dat ik deze groei heb kunnen maken met FullCharge. Het mooiste is nog wel dat ik deze inzichten mee kan nemen in het vervolg van mijn persoonlijke ontwikkeling!

2 gedachten over “De challenges van FullCharge

  1. Gaaf om te lezen hoe FullCharge je heeft geholpen om je verder te laten groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling! Ook mooi om te zien dat elke challenge weer voor nieuwe inzichten heeft gezorgd. Een trotse schouderklop voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.